« terug naar vorige pagina

COVID-19 vaccinaties door de huisarts 

Informatie AstraZeneca vaccinatie

 

Graag informeren wij u over de stand van zaken rondom het vaccineren middels het AstraZeneca-vaccin.
Op basis van het advies van de Gezondheidsraad heeft het RIVM bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

- Mensen geboren tussen 1956 en 1961
- Patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een covid-19-infectie

Inmiddels heeft de Gezondheidsraad tevens positief geadviseerd over de inzet van het AstraZeneca-vaccin voor mensen tussen de 65 en 75 jaar. Patiënten in deze leeftijdscategorie die een hoog risico lopen op een ernstig beloop van een covid-19 infectie mogen tevens worden uitgenodigd voor een vaccin.

Indien u in aanmerking komt gevaccineerd te worden met het Astra-Zeneca vaccin, wordt u daar persoonlijk van op de hoogte gesteld. Zoals u wellicht op het nieuws gevolgd heeft was de vaccinatie met het AstraZeneca vaccin tijdelijk stilgelegd door mogelijk extra kans op trombose. Gelukkig heeft de EMA (Europees Medicijnagentschap) aangegeven dat het AstraZeneca vaccin veilig is en de vaccinatie weer doorgang kan vinden.

Wat betekent dat voor onze praktijk?

De vaccinaties worden op 6 april tussen 11:00u – 19:00u gegeven. U ontvangt hiervoor een uitnodiging. Helaas zijn wij niet flexibel in de planning, we hebben daarvoor 1 dag moeten kiezen, dit in verband met houdbaarheid van het vaccin. U kunt via Mijngezondheid.net of de MedGemak app een afspraak inboeken, nadat u uw uitnodiging heeft ontvangen. Ook kunt u telefonisch (via de terugbel optie) een tijdstip aangeven.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Gordon Oron, Kim van Pelt en assistentes
Gezondheidscentrum Leven in Gorinchem